Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Печено пиле с топено сирене чедър

Печено пиле с топено сирене чедър

МарианаМариана
Новак
4720
Печено пиле с топено сирене чедър
Снимка: Мариана
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Всяко печено пиле заслужава 1000 лайка, но това великолепно пиле с чедър може да събере поне 5000"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. (около 1.5кг)
  • гъби - 200 г
  • картофи - 4 - 5 бр.(средно големи)
  • топено сирене - 50 - 100 г (по възможност с вкус на чедър)
  • универсална подправка - пикантина за пиле
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето. Смесете хубаво подправките с 1 с.л. олио и топеното сирене. След това намажете с тази смес пилето – както отвътре, така и отвън. Натрийте го много добре.

Разрежете лимона на 2 части, които се пъхат вътре в пилето. Нарежете картофите и гъбите и ги сложете в предварително намазнена тава. След това ги покрийте с вода и отгоре сложете пилето.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна 35-40 минути. Извадете пилето и го обърнете, за да може да се изпече и от долната страна. Полейте го с 2 с.л. олио.

Върнете го във фурната и печете още 20-тина минути. При сервиране може да поднесете и лимона от вътрешността на пилето. Гарнирайте със свежа салата. Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Обожавам вкуса на сирене чедър и ми допадна тази идея,само мога да си представя какъв страхотен аромат се носи докато се пече това пиле :)
03.02.2016 13:33