Панирано пиле с полента

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Панирано пиле с полента1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 250 г
  • пармезан - 8 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • сушени домати - 50 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • песто - 2 ч.л.
  • вода - 800 мл
  • сметана - 125 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 50 г от полентата с 2 с.л. от пармезана. Разбийте яйцата в купа и оваляйте нарязаните на дълги ленти пилешки гърди. След това ги оваляйте в полентата.

Сложете сушените домати в тава, овкусете ги с 1 с.л. зехтин, песто, черен пипер и сол. Изпепчете ги за 5 минути.

Сипете водата в купа, смесете с оставащото царевично брашно, кипнете сместа и разбъркайте, докато сместа се посгъсти. Добавете оставащия пармезан и овкусете. Махнете от огъня.

Загрейте оставащия зехтин в тиган и запържете пилето. Загрейте леко полентата и сервирайте, гарнирана отгоре с пилешкото и сушените домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка: