Начин на приготвяне
Почистваме зелето то излишните листа. Отрязваме си ½ зелка /малка на големина/. Режем зелето на възможна най-тънки ивички.
Чушката я почистваме от семките и режем през средата по ширина. После нарязваме също тънки ивички.
Моркова го почистваме и настъргваме на едрото ренде, за да се получат също тънки и къси ивички.
Шпековият салам нарязваме също на тънки ивички.
Копъра нарязвам на много ситно.
Намачкваме с ръце нарязаното зеле, за да не е толкова твърдо. Смесваме всички зеленчуци. Поръсваме със сол. Добавяме майонезата, която предварително сме объркали и сока от лимона.
Объркваме всичко, за да се смесят. Оставяме зелевата салата да се охлади.
Да ви е сладко!