Начин на приготвяне
Размразете тестото, нарежете го на квадрати и го изпечете в сгорещена фурна.
Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го загрейте до пълното му разтваряне.
Смесете рикотата, сметаната и пудрата захар. Разбъркайте и добавете желатина.
Облепете формата за терин с найлоново фолио.
На дъното на формата сложете трохи от изпеченото бутертесто. Покрийте ги с пласт от сметановата смес. Наредете парченца от изпеченото бутертесто и поръсете със замразени плодове. Изсипете останалата сметанова смес. Поръсете отново пласт бутер трохи.
Оставете терина за около 3-4 часа, за да се желира и стегне.
Обърнете го внимателно с помощта на чиния, отстранете фолиото и го гарнирайте с плодове.
Бутертеринът с рикота и плодове е готов.