Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Терин»Бутертерин с рикота и плодове

Бутертерин с рикота и плодове

Бутертерин с рикота и плодове
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Време е за терин, време е за бутертерин с рикота и плодове, защото животът е прекалено кратък да го губите в диети"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 400 г
  • рикота - 400 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • плодове замразени - 200 г/малини, боровинки, ягоди/
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете тестото, нарежете го на квадрати и го изпечете в сгорещена фурна.

Разтворете желатина в студена вода и след като набъбне, го загрейте до пълното му разтваряне.

Смесете рикотата, сметаната и пудрата захар. Разбъркайте и добавете желатина.

Облепете формата за терин с найлоново фолио.

На дъното на формата сложете трохи от изпеченото бутертесто. Покрийте ги с пласт от сметановата смес. Наредете парченца от изпеченото бутертесто и поръсете със замразени плодове. Изсипете останалата сметанова смес. Поръсете отново пласт бутер трохи.

Оставете терина за около 3-4 часа, за да се желира и стегне.

Обърнете го внимателно с помощта на чиния, отстранете фолиото и го гарнирайте с плодове.

Бутертеринът с рикота и плодове е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: