Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове

Пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове
Снимка: marcheva14
1 / 3
29/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Колкото повече свежи плодове сложите във вашия пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове , толкова по-вкусен ще стане"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. М
  • сол - 1 щипка
  • захар - 170 г кристална
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • прясно мляко - 150 мл стайна температура
  • зехтин - 100 мл екстра Върджин
  • олио - 30 мл слънчогледово
  • брашно - 260 г универсално
  • бакпулвер - 1 ч.л. равна
  • ПЛЪНКА
  • рикота - 350 г
  • захар - 2 с.л. кристална
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • яйца - 1 бр. М
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • плодове - 350 г микс от свежи или замразени
  • ягоди
  • череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако се ползват замразени плодове, е добре да се извадят предварително за 20 минути на стайна температура, малко да се отпуснат, но не и да се размразят напълно.

В купа се разбива с телена бъркалка рикотата със захарта, нишестето, ваниловата захар и яйцето. Оставя се настрана до ползването ѝ.

В купа се разбиват 2 яйца и захарта, солта и ваниловата захар до побеляване на яйцата и видимо да удвоят обема си, но не е необходимо сместа да може да рисува цифри.

На струйка се прибавят смесените зехтин и олио, разбива се на ниска степен.

На три порции се прибавя брашното с бакпулвера, като се редува с прясното мляко и се завършва с брашно. Разбива се всичко до гладка смес на ниска степен на миксера.

Готовата смес за сладкиша се изсипва в тавичка за печене 35 /25 см покрита с намаслена с масло хартия за печене. Заглажда се.

Върху положеното тесто се разхвърлят плодовете.

Между тях може и върху плодовете се изсипва със супена лъжица от сместа с рикотата.

Много внимателно и леко, без да се стига до дъното на тавичката, с дълго дървено шишче се разбърква в концентрични кръгове за разкошния плодов сладкиш.

Пече се пролетен сладкиш с рикота и свежи плодове в загрята фурна с вентилатор на 170 °C за около 35 - 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: