Начин на приготвяне
Пригответе блата, като първо смелите бисквитите в блендер.
Към тях добавете бадемовото брашно (ако нямате може да използвате много ситно смлени бадеми).
Поръсете с кафявата захар и прибавете предварително разтопеното масло.
Бъркайте непрекъснато и добавяйте на части по много мъничко от бадемовото мляко до изчерпване на млякото и получаване на маслена ронлива смес.
Разстелете сместа на дъното на тавичка с подвижен ринг, с диаметър 24 см.
Заравнете я, притискайки я с лъжица, така че да се получи равен блат.
Пригответе крема, като към крема сиренето добавите заквасената сметана, пудрата захар, ванилията и бадемовия ликьор. Аз използвах ликьор Амарето.
Разбийте с миксер до получаване на пухкав, гладък крем, след което го изсипете върху бисквитено-бадемовия блат.
Загладете го и отгоре намажете с конфитюр от ягоди.
Оставете бадемовият чийзкейк с конфитюр от ягоди в хладилника за около 2-3 часа преди да сервирате.