Унгарски кекс

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
59
78
16/04/2013
"Не е важно откъде е рецептата за кекса, няма да говорите с него, а ще го ядете, затова е важно да е вкусен "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 475
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Жълтъците се бъркат със захарта около 20 минути. Прибавят се лъжица по лъжица брашно, лимоновата кора и сока на лимона, стафидите и ванилията.

Върху готовата смес се слагат едро нарязаните орехи и разбитите на сняг белтъци.

Сместа се разбърква леко и се изсипва в намазана и наръсена с брашно кексова форма. Пече се в умерена фурна. Изстиналият кекс се поръсва със захар.

Комплект 3 форми за торта и сладкиши от алпака-18%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект 3 форми за торта и сладкиши от алпака
34.00 лв.
28.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от 3 бр. форми за торта или други сладкиши. Различни размери, изработени от алпака, практични и удобни. Формите за сладкиши са с подвижни рингове.

Рейтинг

5 11
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Маги
Маги
10.09.2013 12:28
Ще се изпече и без набухвател, яйцата са достатъчно.
Аз сложих по-малко стафиди и добавих малко нарязани сушени кайсии. Много добре се получи.
0
3
Ани
Ани
25.07.2013 22:03
Жълтата смес ще се изпече ли без набухвател?
2
1