Начин на приготвяне
Сварете обелените и нарязани картофи за около 25 минути, след което ги отцедете и намачкайте на пюре. Оставете ги да се охладят.
Смесете настърганото сирене, скълцания див лук и чесън и овкусете сместа със сол и черен пипер. Оформете от сместа 24 топчета с големината на орех и ги сложете в хладилник, докато дойде време да ги използвате.
Смесете брашното и солта, разбийте яйцето, заквасената сметана и половината от маслото отделно и след това смесете с брашното. Замесете гладко тесто, което се увива във фолио и се оставя да почине за 1 час.
Разточете тестото с дебелина 3 мм и с помощта на чаша изрежете кръгчета с диаметър 8 см. Във всяко сложете от орехчетата със сирене и притиснете краищата като пликче, като трябва леко да ги намажете с вода, за да прилепнат по-лесно.
Сварете пирогите във вряща подсолена вода в голяма тенджера за около 7-8 минути - трябва да изплават на повърхността. Веднага ги вадете и ги пускайте в студена вода.
В останалото масло сотирайте лука, кимиона и индийското орехче и подправете със сол и черен пипер. Усилете котлона и добавете пирогите, които сте оставили да се отцедят. Запържете ги за около 3 минути до лек загар.
Поръсете ги с магданоз и ги поднесете със заквасена сметана и червен пипер.