Начин на приготвяне
Оцетът се смесва със зехтина. Скилидката чесън се обелва и намачква с тъпата страна на ножа. След това се добавя към смесените оцет и зехтин и се оставя да престои известно време.
Руколата се измива, а твърдите дръжки се отстраняват. Нарязва се на средно големи парчета. Радичиото също се измива и разрязва на четвъртинки. Кочанът се отстранява и четвъртинките се нарязват на парчета.
Доматите се разполовяват. Лукът се обелва и нарязва на колелца. В плато се нареждат руколата, радичиото, доматите и лучените колелца.
Скилидката чесън се изважда от оцета и олиото. Заливката се разбива добре, осолява се и се залива върху салатата. Подправя се с черен пипер. Пармезанът се настърва на тънки ленти и се разпределя отгоре.