Начин на приготвяне
Сварява се фасулът до пълна готовност.
Започва се с дресинга. Всички продукти за него се смилат в блендер.
В купа се смесва сварения фасул, нарязаните сушени домати и нарязаните маслини на четвъртинки. Добавя се малко от соса и се разбърква.
На дъното на салатиерата първо се поставят листа от рукола, а в средата сместа с фасула, залива се с част от дресинга, декорира се с Чери домати нарязани на половинки, Другата част от соса се изсипва в сосира за допълнителна заливка на зеленчуковата салата по желание.
Салатата Тоскана с бял боб, сушени домати и рукола е много вкусна.
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева
Забележка: Ако случайно имате сладко от маслини, може да се добавят в едната половина на салатата , както аз направих, като първо ги измивате под хладка вода и се прибавят цели маслини. Те са дребни маслини. Салатата придобива много приятен сладко-кисело-солен вкус, приятен и нестандартен.