Начин на приготвяне
Пилешкото филе се оформя на пържолки, овкусява се лекичко със сол и се пече на скара или грил тиган.
За млечно-чесновия сос се се смесват киселото мляко, майонезата, пресования чесън, накълцания копър и солта. Всичко се разбърква добре в чашка.
В салатена чиния накъсваме (или нарязваме) листата Айсберг.
Отгоре нареждаме нарязаното на жулиени изпечено пилешко.
Прибавяме сладката царевицата.
Поливаме с млечно-чеснов сос.
Поръсваме върху салатата натрошените орехови ядки и тиквеното семе.
Декорираме с пармезан на люспи, чери доматчета и маслини.
Добър апетит!
Бележка: За салата може да ползвате и сварено пилешко месо вместо гриловано.