Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Киш»Киш с пиле, царевица и манатарки

Киш с пиле, царевица и манатарки

Киш с пиле, царевица и манатарки
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Разкошен солен киш"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр. фини
  • пилешко месо - 300 г от бутче
  • царевица - 200 г консерва
  • манатарки - 150 г замразени
  • топено сирене - 100 г пушено
  • прясно мляко - 50 мл
  • кашкавал - 100 г
  • къри - 1 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете корите за баница една върху друга и изрежете кръг с диаметър приблизително 32 см. Изрезките запазете.

Намажете с олио тава с диаметър 26 см.

Наредете корите една върху друга като, мажете всяка с малко олио и между тях слагате и от изрезките.

Щом ги наредите всички, прегънете краищата навътре, като оформите и борд.

Сложете основата за киша в загрята фурна на 170 °C и печете 10-15 минути, докато леко се запече.

През това време си пригответе плънката.

Загрейте малко олио и запържете пилешкото месо, предварително нарязано на хапки.

След това прибавете гъбите и царевицата, както и подправките.

Гответе на слаб котлон няколко минути, след което прибавете топеното сирене, малко прясно мляко и сол на вкус.

Оставете на котлона, докато сиренето се разтопи.

След това махнете плънката от котлона и добавете към нея кашкавала. Разбъркайте и изсипете плънката във вече запечената основа на соления киш.

Върнете във фурната за още 15 минути.

Един по-различен вариант на киш с пиле, царевица и манатарки в кори за баница, който се хареса много вкъщи.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: