Начин на приготвяне
Приготвяне на месото:
Потопете месото за няколко минути в млякото да се накисне. Поставете го в домакински стреч и го оставете във фризер за 10-тина минути да стегне. След като е готово, го извадете и нарежете на тънки филийки.
Загрейте тиган на котлона. Разрежете на две хлебчетата и ги препечете от двете страни. Намажете с масло за намазване и двете вътрешни страни на хлебчетата.
В същия тиган изсипете 1 ч.л. зехтин и запечете месото от двете страни, докато стане хрупкаво, но не сухо. Разбъркайте в купичка в 2 лъжици зехтин 1 капка биоетерично масло от бергамот за готвене. Готовото месо намажете от двете страни с овкусения зехтин с бергамот.
Приготвяне на разядката:
Нарежете наполовина доматите и извадете семките. Нарежете на дребни парчета. В загрята тенджера изсипете зехтина. Задушете до златисто лукът и смачкания чесън. Сложете сол и черен пипер.
Когато лукът е готов, изсипете доматите, сипете щипка захар и гответе докато стане на хомогенна смес. Свалете от огъня.
Разтворете в една лъжица зехтин капката етерично масло от мента за готвене и изсипете в доматената салца. Разбъркайте добре.
В чиния сложете хлебчето, поставете тънък резен тиквичка, месото и поръсете каперсите. Върху месото сложете една лъжица от доматената салца и затворете сандвича. Поръсете с пармезан.
Сервирайте със силно изстудена напитка.