Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Сандвичи с телешко с бергамот и разядка

Сандвичи с телешко с бергамот и разядка

Сандвичи с телешко с бергамот и разядка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За месото
  • телешко месо - 100 г (филе)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • пармезан - 20 гр.
  • хляб - 2 бр. пълнозърнести хлебчета
  • зехтин - 20 мл.
  • масло - 30 гр.
  • бергамот - 1 капка биоетерично масло от бергамот
  • каперси - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • тиквичка - за украса нарязана на филийки - 1 бр.
  • За разядката
  • домати - 2 бр. узрели нарязани на кубчета, без семките
  • лук - 1 глава кромид, нарязан на по - едри парчета
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 с.л.
  • мента - 1 капка биоетерично масло от мента
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на месото:

Потопете месото за няколко минути в млякото да се накисне. Поставете го в домакински стреч и го оставете във фризер за 10-тина минути да стегне. След като е готово, го извадете и нарежете на тънки филийки.

Загрейте тиган на котлона. Разрежете на две хлебчетата и ги препечете от двете страни. Намажете с масло за намазване и двете вътрешни страни на хлебчетата.

В същия тиган изсипете 1 ч.л. зехтин и запечете месото от двете страни, докато стане хрупкаво, но не сухо. Разбъркайте в купичка в 2 лъжици зехтин 1 капка биоетерично масло от бергамот за готвене. Готовото месо намажете от двете страни с овкусения зехтин с бергамот.

Приготвяне на разядката:

Нарежете наполовина доматите и извадете семките. Нарежете на дребни парчета. В загрята тенджера изсипете зехтина. Задушете до златисто лукът и смачкания чесън. Сложете сол и черен пипер.

Когато лукът е готов, изсипете доматите, сипете щипка захар и гответе докато стане на хомогенна смес. Свалете от огъня.

Разтворете в една лъжица зехтин капката етерично масло от мента за готвене и изсипете в доматената салца. Разбъркайте добре.

В чиния сложете хлебчето, поставете тънък резен тиквичка, месото и поръсете каперсите. Върху месото сложете една лъжица от доматената салца и затворете сандвича. Поръсете с пармезан.

Сервирайте със силно изстудена напитка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: