Свежа зелена салата Фантазия

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
873
7k
3k
1k
1
28/03/2019
"Едни имат красив ум, други имат красива и богата фантазия - а ние ви предлагаме Свежа зелена салата Фантазия"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо953
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • киселец - 1 шепа
  • зелена салата - 1 бр., сърцевината ѝ
  • рулца от раци - 4 бр., панирани
  • репички - 4 бр.
  • киноа - 2 с.л., сварена
  • пармезан - по рецепта, стърготини
  • зелен лук - 2 стръка, зелената част
  • лук - 1 глава кромид
  • магданоз - 1 с.л., прясно нарязан
  • За дресинга
  • киселец - 3 с.л., нарязан
  • зехтин - 4 с.л.
  • лайм - 1/2 бр., сока от плода
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед от глухарче - 1 ч.л., (или обикновен)
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме киселецa и салатата, като използваме само сърцевината ѝ.

Поставяме ги в гевгир, за да се отцеди водата им, след което ги подсушаваме внимателно.

Накъсваме зелениите на едри късове в подходяща купа. Нарязваме магданозa и зеления лук. Репичките нарязваме на колелца и пръчици. Нека има различни текстури.

Добавяме ги в купата заедно с предварително сварената киноа.

Лукa обелваме и нарязваме на четвъртинки. Овкусяваме със сол и черен пипер, капваме малко зехтин и завиваме в алуминиево фолио.

Поставяме го във фурната, за да се запече. Често съчетавам запичането на няколко глави лук, когато приготвям ястие във фурната. Чудесна гарнитура е за печени меса, салати или предястия.

Дресинга приготвям, като нарязвам киселец и го поставям в купата за пасиране. Обожавам неговия характерен кисел привкус и го намирам за подходяща комбинация в дресинг за зелени салати.

Прибавям и останалите компоненти. Пасирам до хомогенност. Овкусявам със сол и черен пипер. Опитваме на вкус.

Готови сме за сглобяване зелената салата в порционни купички.

Подреждаме от зеленолистните, репички, киноа и по две резенчета от запечения кромид лук.

Прибавяме разполовените панирани рулца, резенче лайм и завършваме с чипс от пармезан.

Дресинга заливаме непосредствено преди консумация на нашата зелена салата Фантазия.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар