Начин на приготвяне
Сваряваме спагетите в 1.2 л вода, подправени с хималайска сол, кафява захар, индийска куркума, смлян черен пипер и шарлан.
В случай че след като са готови има останала малко вода – нишестена, ги отцеждаме и оставяме настрана леко да се охладят.
В дълбок съд (удобен за разбъркване на салата) сипваме зелените измити и нарязани съставки за пролетната салата: листата от зелената къдрава салата, няколко стръка пресен лук, магданоз, пресен джоджен и листенцата от 3 свежи стръкчета майорана.
В отделен съд попарваме 20 листа пресен лапад (без дръжките) и след 5 минутки ги отцеждаме и нарязваме на ситно. Прибавяме ги заедно със сварените куркумени спагети и 5-6 с.л. грах от буркан.
Подправяме с около 1 с.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), около 1 к.л. фино смляна хималайска сол – на вкус, 2-3 щипки черен пипер и по желание оцет Балсамико (бяла балсамова подправка за салати).
Разбъркваме всичко старателно, така че богатата вегетарианска салата да се овкуси равномерно.
Поднасяме свежата зелена салата със златни спагети и грах в голяма стъклена салатиера – купа за салата.
Подходяща за пролетен семеен пикник, градинско парти, достойна за трапезата на Великденските празници и всякакви други свежи поводи.
Чудно вкусна комбинация на свежа зелена салата с италиански спагети и грах!