Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме киселецa и салатата, като използваме само сърцевината ѝ.
Поставяме ги в гевгир, за да се отцеди водата им, след което ги подсушаваме внимателно.
Накъсваме зелениите на едри късове в подходяща купа. Нарязваме магданозa и зеления лук. Репичките нарязваме на колелца и пръчици. Нека има различни текстури.
Добавяме ги в купата заедно с предварително сварената киноа.
Лукa обелваме и нарязваме на четвъртинки. Овкусяваме със сол и черен пипер, капваме малко зехтин и завиваме в алуминиево фолио.
Поставяме го във фурната, за да се запече. Често съчетавам запичането на няколко глави лук, когато приготвям ястие във фурната. Чудесна гарнитура е за печени меса, салати или предястия.
Дресинга приготвям, като нарязвам киселец и го поставям в купата за пасиране. Обожавам неговия характерен кисел привкус и го намирам за подходяща комбинация в дресинг за зелени салати.
Прибавям и останалите компоненти. Пасирам до хомогенност. Овкусявам със сол и черен пипер. Опитваме на вкус.
Готови сме за сглобяване зелената салата в порционни купички.
Подреждаме от зеленолистните, репички, киноа и по две резенчета от запечения кромид лук.
Прибавяме разполовените панирани рулца, резенче лайм и завършваме с чипс от пармезан.
Дресинга заливаме непосредствено преди консумация на нашата зелена салата Фантазия.