Начин на приготвяне
Чесъна почистваме от излишните горни люспи. Поставяме го в леко намаслено алуминиево фолио. Запичаме го във фурната за около 30 минути.
Тиквичката нарязваме на ленти и запичаме на грил тиган.
След като се охладят, ги поставяме в блендер.
Разполовяваме авокадото и прибавяме месестата му част заедно с пюрето от киселец, запечените скилидки чесън, лешниковия тахан, зехтин и настърганата щипка куркума. Тъй като тя оцветява, използвайте ръкавици.
Смиламе до хомогенност. Прехвърляме пюрето в стъклена купа и го овкусяваме със сол, лимонов сок и капки от сусамовото олио.
Този дип е чудесно допълнение към нарязани зеленчукови пръчици, пържени картофи, като комбинация в сандвичи.