Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Дипове»Дип от тиквички и авокадо

Дип от тиквички и авокадо

Дип от тиквички и авокадо
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Поднесете дипа с топли брускети и чаша студено бяло вино"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • авокадо - 1 бр.
  • лайм - 1/2 (само сок)
  • чесън - 1 скилидка
  • крема сирене - 60 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 2 малки тиквички на шайби с дебелина около 0. 5 см. Поръсете ги със сол и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

Полейте ги със струйка зехтин и сложете да се пекат в предварително загрята фурна за 25-30 минути.

След това оставете да се охладят.

В купата на блендер сложете 1 добре узряло авокадо. Полейте го със сока на половин лайм и добавете всички останали продукти както и охладените тиквички.

Блендирайте до хомогенност.

Готовия дип сложете в хладилник да се охлади и след това е готов за консумация.

Поднесете с препечени чеснови брускети и резени розов домат.

Дипът от тиквички и авокадо е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: