Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Дип от авокадо, киселец и тиквичка

Дип от авокадо, киселец и тиквичка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Дип от авокадо, киселец и тиквичка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
30/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • авокадо - 2 бр.
  • киселец - 3 с.л. пюре от
  • чесън - 1 глава, печен
  • тиквички - 1бр.
  • лешников тахан - 1 с.л.
  • лимони - 1 бр., сокът от цитруса
  • къри - 1 - 2 щипки, прясно настъргано
  • зехтин - 2 с.л.
  • сусамово олио - 2 - 3 капки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесъна почистваме от излишните горни люспи. Поставяме го в леко намаслено алуминиево фолио. Запичаме го във фурната за около 30 минути.

Тиквичката нарязваме на ленти и запичаме на грил тиган.

След като се охладят, ги поставяме в блендер.

Разполовяваме авокадото и прибавяме месестата му част заедно с пюрето от киселец, запечените скилидки чесън, лешниковия тахан, зехтин и настърганата щипка куркума. Тъй като тя оцветява, използвайте ръкавици.

Смиламе до хомогенност. Прехвърляме пюрето в стъклена купа и го овкусяваме със сол, лимонов сок и капки от сусамовото олио.

Този дип е чудесно допълнение към нарязани зеленчукови пръчици, пържени картофи, като комбинация в сандвичи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: