Прясна сланинка на скара

Величка ЩърбановаВеличка ЩърбановаИноватор41317322172
30/03/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо355
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сланина - 250 г (по възможност тънка)
  • морска сол - на вкус прясно смляна едра
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината е животинска мастна тъкан. Много хора са си забранили да хапват сланина заради високи нива на холестерол и други заболявания. Последни проучвания разбиха мита, че сланината е вредна! Една от любимите храни на българина, не само че не повишава значително холестерола, но и съдържа редица важни витамини като А, В1, В2, В3, В6, В12, D, Е, както и минерали като калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор, селен и др.

Сланината е една от основните храни в менюто на тези, които се хранят по високо мазнинен режим на хранене.

Има много рецепти за ястия със сланина, но сланина на скара си е класика за българина.

За целта се избира по възможност тънка прясна сланина. Ако разполагате с по-дебела, нарежете я на тънички парчета.

Направете на всяко парче с остър нож леки напречни и надлъжни разрези от двете страни. Посолете леко с прясно смляна едра морска сол и черен пипер на вкус.

Печете на загрята скара до готовност и от двете страни.

Сервирайте печената сланинка като мезе или като основно ястие със салата по избор.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар