Прясна сланинка на скара

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
449
2k
1k
954
3
30/03/2019
Приготвяне5 мин.
Готвене15 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо925
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сланина - 250 г (по възможност тънка)
  • морска сол - на вкус прясно смляна едра
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества
Аламинути

Начин на приготвяне

Сланината е животинска мастна тъкан. Много хора са си забранили да хапват сланина заради високи нива на холестерол и други заболявания. Последни проучвания разбиха мита, че сланината е вредна! Една от любимите храни на българина, не само че не повишава значително холестерола, но и съдържа редица важни витамини като А, В1, В2, В3, В6, В12, D, Е, както и минерали като калций, магнезий, цинк, желязо, фосфор, селен и др.

Сланината е една от основните храни в менюто на тези, които се хранят по високо мазнинен режим на хранене.

Има много рецепти за ястия със сланина, но сланина на скара си е класика за българина.

За целта се избира по възможност тънка прясна сланина. Ако разполагате с по-дебела, нарежете я на тънички парчета.

Направете на всяко парче с остър нож леки напречни и надлъжни разрези от двете страни. Посолете леко с прясно смляна едра морска сол и черен пипер на вкус.

Печете на загрята скара до готовност и от двете страни.

Сервирайте печената сланинка като мезе или като основно ястие със салата по избор.

Да ви е вкусно!

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 22 см
29.85 лв.
Виж ››

Имате котлон - ние имаме тиган за него. Гответе с песен на уста заедно с тигана с двойно дъно, който ще се погрижи за уникалния вкус на всяко ястие!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар