Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Запечени палачинки с кренвирши и гъби

Запечени палачинки с кренвирши и гъби

Запечени палачинки с кренвирши и гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10 бр.
"Кой е казал, че палачинките трябва задължително да са сладки - опитайте този солен вариант и пак ще говорим"

Необходими Продукти

  • палачинки - 10 бр.
  • кренвирши - 10 бр.
  • гъби - 250 г
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе палачинките, завийте стегнато във всяка от тях по един обелен, сварен и изстинал кренвирш и по 2-3 с.л. от сварената предварително гъстa гъбена каша.

Запържете брашното в олиото, добавете млякото и оставете соса да „клокне“.

Преди сервирането подредете напълнените палачинки в тавичка, залейте ги с готовия топъл бешамелов сос, поръсете с черния пипер и настъргания кашкавал и запечете.

Поднесете запечените палачинки топли със салата, подходяща за сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: