Начин на приготвяне
Разстилате тестото за пица, както е с хартията за печене, в подходяща тава за пица.
Ако имате от другия вид тесто, го разточвате и го слагате върху хартия за печене, намазана леко с олио или зехтин.
Намазвате тестото отгоре с доматено пюре или доматен сос (става и със сос за спагети).
Поръсвате леко с олио или зехтин.
Нарязвате лука на тънки шайби или полумесеци и го разпределяте равномерно по цялата пица.
Нарязвате гъбите на тънки парчета и ги подреждате върху лука.
Аз обикновено пека една тава гъби с масло и ползвам част от тях за пицата. Така съм сигурна, че са добре опечени и овкусени от маслото и подправките.
Нарязвате кренвиршите на средно дебели кръгчета и ги подреждате върху пицата равномерно.
Слагате да се пече на 200°C и през това време си нарязвате кашкавала на слайсове с дебелина ок. 0.5 см.
След 10 мин редите кашкавала равномерно по цялата сочна пица с кренвирши, гъби и лук, поръсвате с риган и допичате до златисто.