Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за месо»Сос с фъстъчено масло

Сос с фъстъчено масло

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Сос с фъстъчено масло4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Овкусете любимите си безмесни ястия с ароматен сос с фъстъчено масло"

Необходими Продукти

  • фъстъчено масло - ½ ч.ч., безсолно
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • соев сос - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л., с връх, кафява
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 с.л., ситно настърган
  • лайм - 1 бр., кората на плода
  • кориандър - 1 ч.л., семена
  • куркума - 1 с.л., прясно настъргана
  • паста халапеньо - 1 с.л.
  • чили - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л., кашерна
  • зехтин - 4 с.л.
  • лайм - 1/2 бр., сока от цитруса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Този автентичен тайландски фъстъчен сос се приготвя лесно, като е подходящ и за вегетарианската кухня.

Той се поднася като салатен дресинг и отлично се комбинира с пилешко месо сатай.

С него се овкусяват пролетните рулца, пържени оризови спагети с кълнове, шишчета с тофу, юфка и др.

Корените на джиднжифила и куркума обелваме и настъргваме.

Поставяме упоменатото количество в блендер. Настъргваме и кората от лайма.

Поставяме всички съставки (без чилито) в блендер каната и пасираме до гладкост.

Опитваме на вкус и подправяме, ако е необходимо. Последно добавяме лимоновия сок и нарязаното на тънки шайби чили.

Забележка: В автентичната рецепта за този сос с фъстъчено масло се включва пръчица лимонена трева, която замених с кора от лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: