Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Суров шоколад с два вида масло

Суров шоколад с два вида масло

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Суров шоколад с два вида масло
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Подарете на близките си не просто шоколад, а споделени мигове на наслада"

Необходими Продукти

  • какаово масло - 50 г
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • какао на прах - 5 с.л.
  • брашно от рожков - 2 с.л.
  • пудра захар - 2 - 3 с.л. или мед
  • Допълнително за поръсване
  • корнфлейкс
  • инстантно кафе - на гранули
  • кокосови стърготини
  • лешници
  • бадеми
  • сушени плодове - по избор
  • бисквити
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В по-голям съд се налива гореща вода, отгоре се поставя по-малка стъклена купа.

Кокосовото и какаовото масло се поставят в купата и се разбъркват докато се разтопят, ако се мери с термометър трябва да е около 40-45 градуса.

Прибавят се пресятите какао, брашно от рожков и пудра захар на вкус, може и мед. Разбърква се добре да няма бучки, до гладка и лъскава смес, температура около 28-30 градуса.

След това се излива в силиконови или поликарбонатни форми. Отгоре, по желание, се поръсват с изброените по-горе съставки по избор.

Прибират готвоите шоколади във фризера за 10-15 минути. После се изваждат от формите внимателно, съхраняват се в хладилник, покрити.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: