Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Торта Медовик с два вида шоколад

Торта Медовик с два вида шоколад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Торта Медовик с два вида шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Перфектна торта трябва да бъде поне с два вида шоколад и да е приготвена с много любов"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • захар - 200 г
  • масло - 100 г
  • мед - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • за крема
  • масло - 300 г
  • кондензирано мляко - 400 мл подсладено
  • орехи - 100 г (смлени)
  • за украса
  • бял шоколад - 50 г
  • шоколад - 50 г тъмен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът, маслото и захарта се разтопяват на водна баня при непрекъснато бъркане за 4 минути. Добавя се содата, яйцата и брашното. Замесва се тесто, оставя се да изстине и се правят 8 топчета.

Разточват се и се пекат по 5 минути на 200 градуса.

Приготвя се крем, като маслото се разбива и по малко се добавя кондензирано мляко и смлени орехи.

Блатовете се мажат с крем и се слагат един върху друг.

Най-горният се намазва с крем и се поръсва със стърготини от бял и тъмен шоколад. Оставя се в хладилника за 8 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
40
33
20
10
Дай твоята оценка: