Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Шоколадов кекс с два вида шоколад

Шоколадов кекс с два вида шоколад

GoldGold
Чирак
3821092
Шоколадов кекс с два вида шоколад
Снимка: Gold
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Много шоколадов кекс, с който ви черпим виртуално днес"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • шоколад - 1 бр. от 100 г
  • течен шоколад - 3 с.л. бял
  • масло - 1 с.л.
  • сода бикарбонат - около 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр. /2 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимаме една купа и чукваме яйцата в нея. Разбиваме ги и добавяме захарта. Разбъркваме и след това добавяме прясното мляко, олиото, маслото и течния шоколад.

Аз ползвах бял течен шоколад, но ако обичате повече кафяв, може да го замените с него. Разбъркваме и добавяме брашното, содата и ванилията. Отново разбъркваме добре за да се получи еднородна смес.

За целта може да използвате миксер, за да стане по-бързо и лесно. След това взимаме шоколада и в чиния или друг съд настъргваме с рендето два реда от него (малко по-малко от половината шоколад).

Останалия шоколад разчупваме на парчета и всяко парче разрязваме на четири с помощта на дъска за рязане и нож.

Когато сме готови, добавяме получените малки парченца шоколад в купата със сместа за чудесния шоколадов кекс и отново разбъркваме.

Взимаме подходяща тава за печене на кекса или форма за печене и намазваме с олио. След това изсипваме сместа в тавата. Накрая поръсваме със настъргания шоколад.

Печем в предварително загрята фурна на не много високи градуси до готовност на шоколадовия кекс с два вида шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: