Начин на приготвяне
Взимаме една купа и чукваме яйцата в нея. Разбиваме ги и добавяме захарта. Разбъркваме и след това добавяме прясното мляко, олиото, маслото и течния шоколад.
Аз ползвах бял течен шоколад, но ако обичате повече кафяв, може да го замените с него. Разбъркваме и добавяме брашното, содата и ванилията. Отново разбъркваме добре за да се получи еднородна смес.
За целта може да използвате миксер, за да стане по-бързо и лесно. След това взимаме шоколада и в чиния или друг съд настъргваме с рендето два реда от него (малко по-малко от половината шоколад).
Останалия шоколад разчупваме на парчета и всяко парче разрязваме на четири с помощта на дъска за рязане и нож.
Когато сме готови, добавяме получените малки парченца шоколад в купата със сместа за чудесния шоколадов кекс и отново разбъркваме.
Взимаме подходяща тава за печене на кекса или форма за печене и намазваме с олио. След това изсипваме сместа в тавата. Накрая поръсваме със настъргания шоколад.
Печем в предварително загрята фурна на не много високи градуси до готовност на шоколадовия кекс с два вида шоколад.