Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Суров Шоколад с Кокосово Масло

Суров Шоколад с Кокосово Масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5253k1k2k5
Суров Шоколад с Кокосово Масло
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 6
13/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Шоколадови изкушения за всички, които държат на здравословния начин на живот"

Необходими Продукти

  • кокосово масло - 1 к.ч. малка (нерафинирано)
  • какао - 30 г сурово натурално на прах
  • брашно от рожков - 20 г
  • мед - 1 с.л. пчелен
  • ванилия - 1 прахче
  • ядки
  • сушени плодове - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме кокосовото масло в малка касерола на котлона. Включваме на съвсем слаба температура. Кокосовото масло преминава в течно състояние при загряване от 26 градуса.

Добавят се ванилията, какаото на прах, брашното от рожков. Разбъркват се всички съставки.

Отстраняваме от котлона и добавяме меда да се разтвори.

Подгответе силиконови форми за шоколад или бонбони и разпределете шоколадовата смес.

Ядките може да добавите натрошени, смлени или цели по ваш вкус. Сушените плодчета - на парченца, или ако са дребни - цели.

Аз лично ползвах цели бадеми, лешници и плодчета годжи бери. Предпочетох да го направя във формичка за шоколадови бонбони за мое удобство.

Поставете формата във фризер за не по-малко от 5 часа да стегне.

Извадете го, отстранете формата и се насладете!

Съхранявайте задължително във фризер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Допусната грешка. Извинете! 30гр. рожково брашно
01.03.2020 15:44
1
Мариана
Мариана
брашно от рожков - 0 г .....
01.03.2020 15:10