Начин на приготвяне
За тоника използваме пресни корени от куркума и джинджифил.
Можете да ги накиснете за 1-2 часа в студена вода, за да се хидратират и станат по-сочни. Обелваме ги, като използваме домакински ръкавици, защото куркумата цапа.
Нарязаните парченца поставете в блендер кана и смелете много фино.
Прибавете бадемовото мляко и кайсиевия сок. Той чудесно се балансира с вкуса на куркумата.
Ако бадемовото мляко е домашно, прецедете пулпата предварително.
Прецедете течността в стъклена кана.
Разпределете тонизиращата напитка в дълбоки чаши. Прибавете кубчета лед и подсладете с лъжица ароматен горски мед.
Вместо сок от кайсии можете да прибавите сок от ананас, прясно изцеден портокалов сок, сок от папая.
Въпрос на налични продукти, вкус и въображение.