Начин на приготвяне
Фурна - 170 градуса.
Плоска тава покрита с хартия за печене.
В топлото прясно мляко с 1 ч. л . захар се разтваря маята. Изчаква се да се активира за около 10-15 минути или докато се получат мехурчета по края ѝ.
Ако се работи със суха мая, то тя се изсипва директно в брашното и се разбърква.
Брашното се изсипва в голяма купа. Прави се кладенче в което се излива шупналата мая. По периферията на брашното се прибавя и солта и останалите продукти за тестото. Замесва се тесто до гладка консистенция. Прехвърля се в леко намаслена купа с масло, покрива се и се оставя да качи двойно обема си.
Втасалото тесто леко се премесва върху леко намаслен плот и се дели на три части за удобство. Всяка част се разточва в кръг около 0.5 см и се разрязва на 8 триъгълника.
Всяко парче триъгълник се намазва със сиренето и се поставят по 2 бр. ягоди, те са малки плодове, защото са горски ягоди.
Кифличките се подреждат в тавата за печене върху хартия за печене и се оставят да втасат за още 20 мин. Намазват се с разбит жълтък с малко прясно мляко.
Поръсват се със семена нигела.
Пекат се на 170 градуса за около 12-15 мин. до приятен загар.
Кифличките със сладко от диви ягоди и козе сирене са готови.