Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Артишок в Салса Верде

Артишок в Салса Верде

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Артишок в Салса Верде
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
36 мин.
Общо
51 мин.
Порции
3
"И ако имате един артишок, непременно го пригответе в Салса Верде, защото така е най-вкусен"

Необходими Продукти

  • артишок - 7 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • магданоз - 4 с.л. ситно скълцан
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 2 с.л. с връх
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете артишока от пластовете външни твърди листа. Срежете около пръст и половина от върха, а опашчицата в основата може да срежете или да оставите, като я обелите от по-тъмния пласт и оставите светлата сърцевина.

Всеки обелен артишок разполовявайте и поставяйте веднага в тенджера с вода, в която сте разтворили предварително лимоновия сок.

Поставете съда на котлона и сварете за около 15-20 минути.

В хаванче счукайте 2-те скилидки от чесъна и магданоза. Може и да скълцате на ситно, ако нямате хаванче. Сипете малко от бульона от варенето на артишока - вече поизстинал, сложете и брашното и малко сол и разбъркайте на кашичка.

Загрейте зехтина на слаб до умерен огън, в него запържете за кратко третата скилидка чесън, нарязана на тънки филийки. Щом пусне аромата си сипете кашичката и бъркайте.

Налейте малко по малко останалият бульон, като си регулирате гъстотата на соса според вашите предпочитания.

Прибавете и сварените артишоци, посолете на вкус и оставете ястието да къкри на слаб огън 10-15 минути при почти непрестанно разбъркване.

Сервирайте артикоша със Салса Верде на момента докато е топъл.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: