Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Бели пясъчни миди в Салса Верде

Бели пясъчни миди в Салса Верде

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Бели пясъчни миди в Салса Верде
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
24 мин.
Порции
4
"Как се приготвят бели миди - ето го най-вкусният начин"

Необходими Продукти

  • пясъчни миди - 600 г бели
  • магданоз - 4 с.л. накълцан
  • зелен лук - 1 стрък
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • босилек - 1 с.л. пресен
  • бяло вино - 160 мл
  • вода - 50 - 60 мл
  • люта чушка - 1 бр. суха, малка
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете мидите в подсолена вода за 1 час.

След това сменете водата с нова и оставете за още час. Така те ще изхвърлят пясъка, който съдържат, и няма да ни хрупка при консумирането им.

Накълцайте чесъна и лука на много ситно и ги запържете в загретия зехтин на умерен до слаб огън. Преди да започнат да добиват загар, сипете брашното и бъркайте, докато стане светло златисто - около 2 минути.

Налейте виното при непрестанно бъркане и когато сосчето се сгъсти, разредете още с водата.

Гответе 3-4 минутки, като при желание може да разредите и с още течност. Сложете мидите и щом се отворят, сипете зелените пресни подправки, посолете и разбъркайте за минутка.

Готовото ястие поднесете топло.

Това е ястие е типично от Галисия и редом с мидите по моряшки присъства дори на празничните трапези на хората там. Поднася се и на Коледа, макар да ни изглежда, че е с летен характер.

Белите пясъчни миди в Салса Верде са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: