Тиквен пудинг с шоколад

07/04/2019
"Не вярваме в любовта от пръв поглед, затова защо не ни оставите насаме с този сладкиш, за да се опознаем "
Приготвяне15 мин.
Готвене80 мин.
Общо95 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо305
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Сварете тиквата и намачкайте или пасирайте на пюре. Оставете да се охлажда.

2. Разбийте яйцата със захарта, без да стават на пухкава пяна. Сипете към тях 150 мл. от млякото, сока от портокала и брашното. Разбъркайте с миксер на бавна скорост до постигане на хомогенна смес.

3. Настържете оранжевата част от портокаловата кора и сипете тиквеното пюре. Разбийте за кратко докато сместта стане гладка и без бучки.

4. Прехвърлете във форма за флан или пудинг и печете на 120-130 градуса на водна баня за около 1 час и 20 минути.

5. Готовия пудинг оставете да изстине и приберете в хладилник. На следващия ден отделете от формата като го обърнете върху поднос. За да е по-лесно минете предварително с влажен нож по ръбовете.

6. Разтопете на водна баня черния шоколад с маслото и останалото мляко. Ако ви се види гъстичко разредете с още малко прясно мляко.

7. Залейте десерта с шоколадовата заливка и оставете да изстине и се втвърди.

8. Настържете белия шоколад и със стружките поръсете тиквения пудинг.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар