Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пудинг»Тиквен пудинг с шоколад

Тиквен пудинг с шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Тиквен пудинг с шоколад8 / 8
07/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Не вярваме в любовта от пръв поглед, затова защо не ни оставите насаме с този сладкиш, за да се опознаем"

Необходими Продукти

  • тиква - 500 г обелена
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 50 г
  • нишесте - 30 г царевично
  • портокали - 1 бр.
  • шоколад - 90 г черен
  • шоколад - 20 - 30 г бял
  • масло - 12 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 90 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете тиквата и намачкайте или пасирайте на пюре. Оставете да се охлажда.

Разбийте яйцата със захарта, без да стават на пухкава пяна. Сипете към тях 150 мл. от млякото, сока от портокала и брашното. Разбъркайте с миксер на бавна скорост до постигане на хомогенна смес.

Настържете оранжевата част от портокаловата кора и сипете тиквеното пюре. Разбийте за кратко докато сместта стане гладка и без бучки.

Прехвърлете във форма за флан или пудинг и печете на 120-130 градуса на водна баня за около 1 час и 20 минути.

Готовия пудинг оставете да изстине и приберете в хладилник. На следващия ден отделете от формата като го обърнете върху поднос. За да е по-лесно минете предварително с влажен нож по ръбовете.

Разтопете на водна баня черния шоколад с маслото и останалото мляко. Ако ви се види гъстичко разредете с още малко прясно мляко.

Залейте десерта с шоколадовата заливка и оставете да изстине и се втвърди.

Настържете белия шоколад и със стружките поръсете тиквения пудинг.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: