Начин на приготвяне
Сварете тиквата и намачкайте или пасирайте на пюре. Оставете да се охлажда.
Разбийте яйцата със захарта, без да стават на пухкава пяна. Сипете към тях 150 мл. от млякото, сока от портокала и брашното. Разбъркайте с миксер на бавна скорост до постигане на хомогенна смес.
Настържете оранжевата част от портокаловата кора и сипете тиквеното пюре. Разбийте за кратко докато сместта стане гладка и без бучки.
Прехвърлете във форма за флан или пудинг и печете на 120-130 градуса на водна баня за около 1 час и 20 минути.
Готовия пудинг оставете да изстине и приберете в хладилник. На следващия ден отделете от формата като го обърнете върху поднос. За да е по-лесно минете предварително с влажен нож по ръбовете.
Разтопете на водна баня черния шоколад с маслото и останалото мляко. Ако ви се види гъстичко разредете с още малко прясно мляко.
Залейте десерта с шоколадовата заливка и оставете да изстине и се втвърди.
Настържете белия шоколад и със стружките поръсете тиквения пудинг.
Да ви е сладко!