Класическа баница с точени кори

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
904
08/04/2019
"Баница, за каквато се разправя в приказките - вкусна и топяща се в устата, изпитана рецепта"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 975
  • Преглеждания за месеца166
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сипете брашното в дълбока купа. Добавете хладката вода, солта, олиото и оцета. Започнете да замесвате до образуването на еднородно тесто, като добавяте още вода, ако е необходимо. Оформете тестото на топка и го оставете да почине за 20-30 минути.

Разделете тестото на 2 или 3 топки. Намазнете леко всяка с олио, набрашнете плота и започнете да разточвате на тънък лист. Точете до получаване на полупрозрачна кора. Намажете с разтопено масло обилно и подгънете краищата към центъра подобно на плик.

Намазвайте с масло кората след всяко прегъване. Повторете с останалите топки тесто. Поставете получените кори в набрашнена чиния и приберете в хладилника за поне половин час, за да стегне маслото. През това време пригответе плънката. Разбийте яйцата в купа, добавете кравето сирене и разбъркайте.

Извадете охладените кори от хладилника, набрашнете плота и разточете всеки плик на тънка правоъгълна кора. Поставете от плънката с яйца и сирене и навийте на руло.

Подредете баницата в желаната форма в тавичка за печене и повторете с останалите кори.

Намажете финално точената баница с масло и изпечете на 180°C за 35-40 минути.

Солидна италианска тава с дръжки 32 см-13%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Солидна италианска тава с дръжки 32 см
80.00 лв.
69.99 лв.
Виж ››

Здравословното хранене е на крачка разстояние - необходимо е само да вземете кръглата алуминиева тава, в която се готви с минимално количество мазнина. Тя е с незалепващо покритие и позволява приготвяне на сладки и солени гозби.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар