Начин на приготвяне
Шунката се нарязва на кръгчета. За удобство може да си купите готова нарязана шунка.
Каикавалът се нарязва на ленти с дебелина около 5 мм и от него се изрязват малки кръгчета. Маслините се разполовяват.
Шафранът се изсипва в малка купичка. Към него се прибавя млякото. След като отпусне цвета си се добавя медът. Бърка се интензивно до получаването на кашичка.
В голяма чиния се подрежда основа от листенцата на бейби марулята.
Започва се оформянето на хапките.
За основа се ползват кашкавалените кръгчета. Взема се кръгче шунка, вътрешността му се намазва тънко с шафраново-медената каша. Свива се на ролка и се поставя върху кашкавалчето.
Следва по избор да се постави половика от зелена или черна маслинка, или цяло чери доматче. Забива се клечица. Всяка хапка се подрежда естетично върху основата от маруля.
Така поднесени хапките внасят емоция и колорит на всяко парти.