Варен домашен сапун

24/05/2019
"И като каже някой - А едно време какъв сапун правеха, да знаете, че има предвид точно този "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 673
  • Преглеждания за месеца1338
  • Преглеждания за седмицата376
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • сода каустик - 1 кг за сапун
  • мазнина - 5 кг (мас, сланина, олио, може и негодни за ядене)
  • вода - 15 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд с вместимост 25 л сложете мазнината, содата и 4-5 л от водата и след като заври, бъркайте с дървена лопатка или лъжица, и постепенно доливайте по малко вода, докато се изчерпат приготвените 15 литра.

След като сместа ври два часа, капнете от сместа в чинийка и ако се втвърди, прекратете варенето на домашния сапун.

Изсипете в подходящ голям съд (корито), оставете да престои 24 часа, за да се втвърди напълно, нарежете домашния сапун на калъпи с големина 10 x 10 см и ги наредете на проветриво място.

Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан до 88 часа защита (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Филътът FFP2 осигурява минимум 94% филтрация и защита като драстично намалява риска от разпространението на вируси и бактериални инфекции по въздушно-капков път.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар