Варен кебап

Варен кебап
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • месо - 400 г
  • пащърнак - 1/2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
  • За пюрето
  • картофи - 4 бр.
  • краве масло - 20 г
  • прясно мляко
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се избира по желание. Аз ползвах свинско.

Нарязва се на кубчета и заедно с пащърнака се пуска в кипнала вода и се сварява.

В олиото се запържва лукът, нарязан на полумесеци.

Наръсва се с червения пипер и се добавя доматеното пюре.

Прибавя се месото заедно с бульона. Остава се на бавен огън да се готви до пълното сваряване.

Брашното се размива с малко вода и се прибавя към кебапа.

Остава се да покъкри още няколко минути и се оттегля от огъня.

Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Като се сварят, се отцеждат от водата.

Прибавя се кравето масло и се пасират с преса за картофи. Прибавя се прясното мляко и черния пипер.

Вареният кебап се сервира с лъжица картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: