Начин на приготвяне
Месото се избира по желание. Аз ползвах свинско.
Нарязва се на кубчета и заедно с пащърнака се пуска в кипнала вода и се сварява.
В олиото се запържва лукът, нарязан на полумесеци.
Наръсва се с червения пипер и се добавя доматеното пюре.
Прибавя се месото заедно с бульона. Остава се на бавен огън да се готви до пълното сваряване.
Брашното се размива с малко вода и се прибавя към кебапа.
Остава се да покъкри още няколко минути и се оттегля от огъня.
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода. Като се сварят, се отцеждат от водата.
Прибавя се кравето масло и се пасират с преса за картофи. Прибавя се прясното мляко и черния пипер.
Вареният кебап се сервира с лъжица картофено пюре.