Начин на приготвяне
Сварете кускуса в зеленчуковия бульон.
Начукайте бадемите в хаванче и ги запечете в сух тиган за кратко. Когато ядките се запекат, добавете маслото, посолете и ги запържете. Добавете чаена лъжица пушен червен пипер и супена лъжица сладък.
Разбъркайте и свалете маслото с бадемите от котлона.
Накълцайте листата на пресния босилек. Настържете сиренето пармезан на едро ренде. Прецедете кускуса в гевгир и го прехвърлете в тигана с маслото и бадемите.
Върнете тигана на котлона. Разбъркайте, добавете пармезана и разбъркайте отново, докато кускусът поеме ароматното масло и сиренето се разтопи.
На финала поръсете кускуса с пресния босилек и сервирайте.
Кускусът с масло и босилек е много вкусен.