Начин на приготвяне
Първо си пригответе ароматното масло, с което по-късно ще намажете хлебчето.
Нарежете на много ситно чесъна и босилека.
Разтопете маслото. Прибавете към него олиото, нарязаните чесън и босилек. Така ароматите ще се отпуснат.
Затоплете прясното мляко и разтворете в него маята, захарта и 2-3 с.л. от брашното. Разбъркайте и оставете на топло за 10 минути, докато маята се активира.
Пресейте брашното и добавете солта. Разбъркайте и направете кладенче. Прибавете сместа с маята и олиото. Замесете меко, нелепнещо тесто. Намажете го с малко олио и оставете за 30 минути да втаса, докато удвои обема си.
След като тестото е готово, го премесете за кратко, без да добавяте брашно. Намажете тава (28 см) с олио или я покрийте с хартия за печене.
От тестото късайте малки късчета и ги оформете на топчетата. Подредете ги в тавата и оставете отново да втасат за 20 минути.
Ако маслото се е втвърдило, го затоплете и прибавете галетата. С тази смес намажете обилно питката.
Сложете да се пече в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 20 минути, до приятен загар.
Охладете върху решетка и поднесете.