Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кускус с масло и босилек

Кускус с масло и босилек

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
23/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"И следващия път, когато някой ви каже да приготвите един кускус набързо, изненадайте го с тази уникална рецепта са Кускус с масло и босилек"

Необходими Продукти

  • кускус - 1 ч.ч.
  • зеленчуков бульон - 3 ч.ч.
  • масло - 80 г
  • босилек - 1 - 2 стръка
  • бадеми - 50 г
  • пармезан - 70 г
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете кускуса в зеленчуковия бульон.

Начукайте бадемите в хаванче и ги запечете в сух тиган за кратко. Когато ядките се запекат, добавете маслото, посолете и ги запържете. Добавете чаена лъжица пушен червен пипер и супена лъжица сладък.

Разбъркайте и свалете маслото с бадемите от котлона.

Накълцайте листата на пресния босилек. Настържете сиренето пармезан на едро ренде. Прецедете кускуса в гевгир и го прехвърлете в тигана с маслото и бадемите.

Върнете тигана на котлона. Разбъркайте, добавете пармезана и разбъркайте отново, докато кускусът поеме ароматното масло и сиренето се разтопи.

На финала поръсете кускуса с пресния босилек и сервирайте.

Кускусът с масло и босилек е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: