Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова торта»Торта Орео с шоколадови блатове

Торта Орео с шоколадови блатове

Торта Орео с шоколадови блатове
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Не си мечтайте повече за съвършената торта - ето ви рецептата, направете си я сами"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 7 бр.
  • захар - 300 г
  • олио - 300 г
  • прясно мляко - 300 г
  • брашно - 2 ч.ч. (към 500 г)
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • сол - 1 щипка
  • за крема
  • сметана - 400 г
  • крема сирене - 300 г филаделфия или подобно
  • маскарпоне - 500 г
  • профитероли - 2 пакета, малки еклерчета, купих готови (300 - 500 г)
  • бейлис - 100 г
  • бял шоколад - 100 г
  • захар - по желание
  • желатин - 10 г
  • бисквити - 1 кутия Орео (150 - 200 г)
  • шоколад - 1 бр. Орео
  • за украсата
  • сметана - 200 г
  • сметана - 100 г
  • черен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатовете за торта са 2 с 30 см диаметър, тортата става доста голяма.

Продуктите за блатовете се разбиват добре до получаването на хомогенна смес и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност един по един. Оставят се да се охладят.

Междувременно пристъпваме към приготвянето на крема. Сметаната се разбива с крема сиренето, прибавя се маскарпонето и Бейлиса.

Шоколадът се разтопява на водна баня и когато се поохлади, се добавя към разбитите сирена. Желатинът се накисва с малко студена вода, за да се хидратира и след това се разтопява за секунди в микровълновата.

Прибавя се към крема, защото тортата е доста голяма и трябва да има по-добра стабилност. 1/3 от крема се отделя за измазване на тортата. Към останалия крем се добавят натрошените бисквити и шоколад Орео.

Сглобяването на тази торта става с помощта на ринг с ацетатна лента отвътре. Блатовете леко се овлажняват с прясно мляко и/или бейлис с помощта на силиконова четка.

Полага се първият блат, слага се половината от отделения крем и след това се подреждат отгоре профитеролите. Отгоре се покрива с останалия крем и се полага вторият блат, също напоен с прясно мляко или Бейлис.

След като престоя няколко часа в хладилника, за да стегне, я декорирах - измазах с отделения крем.

Разбих още малко сметана, за да шприцовам отгоре. Приготвям шоколадов ганаш, като загрявам сметаната, но без да завира, свалям от котлона и прибавям черния шоколад. Когато се оглади с шприц се нанася по ръба на еклеровата торта.

Тортата Орео с шоколадови блатове е готова.

Източник: Antoaneta Shtereva от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: