gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Картофи с пармезан, розмарин и масло

Картофи с пармезан, розмарин и масло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
3923k2k1k
Картофи с пармезан, розмарин и масло
Снимка: Храна за Душата
1 / 11ВИДЕО
23/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Всички картофки си мечтаят да се озоват в една тава в компанията на масло, пармезан и уханен розмарин"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте пресните картофки за кратко в подсолена вряща вода.

Накълцайте листенцата на клонките розмарин, поставете в дълбока купа и пресовайте скилидките чесън.

Настържете пармезана на ситно ренде и го прибавете. Налейте зехтина и разбъркайте до получаване на гъста паста.

Извадете бланшираните картофи от водата и ги прехвърлете още горещи в купата при пармезана, розмарина и чесъна.

Разбъркайте добре, за да полепне сместа и прехвърлете в тавичка.

Прехвърлете картофите във фурната и печете за 20-25 минути на 200°C.

Разтопете пакетче масло в касерола на котлона. Когато маслото се разтопи, увеличете температурата и запържете до карамелен цвят. Прецедете кафявото масло през фина цедка и прехвърлете в сосиера.

Залейте ароматните пармезанови картофки с препърженото масло, поръсете финално с пармезан и сервирайте.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: