Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби в масло»Манатарки в масло с пармезан

Манатарки в масло с пармезан

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Манатарки в масло с пармезан
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Ароматно ястие, което си пасва отлично с чаша охладено вино Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • манатарки - 500 г
  • масло - 100 г
  • бяло вино - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • пармезан - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките се почистват от пръст, листенца и клечици полепнали по тях и се измиват под течаща вода. Не се киснат в никакъв случай предварително във вода! Отцедете в гевгир добре.

Нарежете гъбите на филийки и ги сложете в тиган с разстопеното масло. Запържете. Овкусете леко със солта и черния пипер, прибавете бялото вино и сложете капак за около 7-8 минути.

Махнете капака и оставете да изври водата, която са пуснали. Щом останат на мазнина, опитайте. Ако е нужно доовкусете.

Сервирайте топли, поръсени с настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: