Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Печено пиле с розмарин и масло

Печено пиле с розмарин и масло

Печено пиле с розмарин и масло
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
21/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Вкусно пилешко с аромат на розмарин и масло, което чудесно върви с чаша червено вино!"

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг половин, домашно
  • масло - 60 г
  • розмарин - 3 - 4 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и нарязва на едри порции. Поставя се в тавичка и отгоре се намазва с масло.

Поръсваме със сол, черен пипер и червен пипер всяка порция. Тук- там се разпределят клонки пресен розмарин.

Сипваме бялото вино и олиото да покрият дъното на тавата, слагаме пилешкото месо и покриваме с алуминиево фолио.

Печем пилето в предварително загрята фурна 200 градуса за 40 минути. Сваля се фолиото и се допича до готовност. Печеното пиле е готово.

Печеното пиле с розмарин и масло се поднася с чаша бяло вино или студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: