Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Чудна пъстърва с розмарин и масло

Чудна пъстърва с розмарин и масло

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Чудна пъстърва с розмарин и масло
Снимка: Геновева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • розмарин - 1 ч.л.
  • олио
  • масло - 20 - 30 г
  • лимони - 3 - 4 резена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените пъстърви се посоляват с подправките отвътре и отвън.

В тиган се изпържват за 2-3минути и от двете страни.

Намазва се тава с малко мазнина.

Рибата се поставя, а върху нея - много тънки парченца от кравето масло.

Пече се в силно предварително нагрята фурна, леко да порозовеят.

Накрая се слагат резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Чудесна е...
29.11.2019 18:05