Начин на приготвяне
Сварете 3-4 яйца твърдо за 9-10 мин. Охладете ги под студена вода, за да ги обелите след това по-лесно.
Нарежете марулята, репичките, краставицата и чери доматите. Поставете зеленчуците в дълбока купа за салата. Добавете пресните лук, чесън и половин връзка копър, нарязани на ситно.
Разполовете сварените яйца внимателно и извадете жълтъците. Поставете ги в купичка и добавете майонезата и горчицата. Подправете с пушен червен пипер, черен пипер и сол на вкус.
Добавете накълцани ситно няколко стръка копър и разбъркайте. Напълнете белтъците със сместа.
Подправете зелената салата със зехтин, прясно изстискан сок от лимон и сол. Разбъркайте добре и подредете отгоре фаршированите яйца.
Гарнирайте с цели стръкчета копър и сервирайте.
Пролетната салата с фаршировани яйца е готова.