Начин на приготвяне
Сварете яйцата, залейте ги със студена вода и оставете леко да изстинат, за да може да ги обелите.
През това време измийте и отцедете спанака. Ако листата са много големи, ги нарежете.
Пресният чесън и пресният лук почистете, измийте и нарежете на по- едро.
Загрейте тиган с 3-4 лъжици зехтин и сотирайте, първо, лука и чесъна, а после и спанака. Две три минути са достатъчни, тъй като целта е да омекнат зеленчуците, но да запазят цвета си. Все пак зависи от съда, в който готвите, както и от силата на огъня.
Оставете да изстине.
Обелете яйцата и ги срежете на две надлъжно. Извадете жълтъците и ги сложете при зелениите. Добавете сок от лимон, още зехтин и скилидка чесън по желание.
Прехвърлете в съда на пасатора, който е висок и тънък. Пасирайте, докато получите гъста емулсия. Накрая добавете и сиренето и пасирайте отново.
Ако ви е трудно и емулсията не се получава и сместа остане по- рядка, тогава сгъстете с малко бадемово брашно или галета, за да може да напълните яйцата.
С лъжичка или с шприц запълнете дупките в белтъка на мястото на жълтъците.
Сервирайте фаршировани яйца със спаначена плънка с украса по избор.
Добър апетит!