Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Пълнени яйца»Фаршировани яйца със спаначена плънка

Фаршировани яйца със спаначена плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Фаршировани яйца със спаначена плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Пригответе си тези фаршировани яйца със спаначена плънка и ги поднесете на специалната си Великденска трапеза"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • спанак - 200 г пресен
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка (по желание)
  • зехтин - около 7 с.л.
  • сок от лимон - 1 ч.л.
  • сирене - около 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, залейте ги със студена вода и оставете леко да изстинат, за да може да ги обелите.

През това време измийте и отцедете спанака. Ако листата са много големи, ги нарежете.

Пресният чесън и пресният лук почистете, измийте и нарежете на по- едро.

Загрейте тиган с 3-4 лъжици зехтин и сотирайте, първо, лука и чесъна, а после и спанака. Две три минути са достатъчни, тъй като целта е да омекнат зеленчуците, но да запазят цвета си. Все пак зависи от съда, в който готвите, както и от силата на огъня.

Оставете да изстине.

Обелете яйцата и ги срежете на две надлъжно. Извадете жълтъците и ги сложете при зелениите. Добавете сок от лимон, още зехтин и скилидка чесън по желание.

Прехвърлете в съда на пасатора, който е висок и тънък. Пасирайте, докато получите гъста емулсия. Накрая добавете и сиренето и пасирайте отново.

Ако ви е трудно и емулсията не се получава и сместа остане по- рядка, тогава сгъстете с малко бадемово брашно или галета, за да може да напълните яйцата.

С лъжичка или с шприц запълнете дупките в белтъка на мястото на жълтъците.

Сервирайте фаршировани яйца със спаначена плънка с украса по избор.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: