Начин на приготвяне
Заливате агнешките дреболии със студена вода и варите до пълна готовност. Изваждате ги и ги режете на дребни парченца.
Сгорещете 4-5 с.л. олио и запържете в него лука, нарязан на ситно. Когато лукът омекне добавете агнешките дреболии и булгура. Разбъркайте 1-2 минути, добавете вода, захлупете съда и ги оставете да се задушат на тих огън. Когато водата се изпари отстранете плънката от котлона.
Напълнете корема на агънцето с така приготвената плънка. По желание към нея може да добавите малко накълцан на ситно магданоз и джоджен. Зашийте добре агнето и го поставете в подходящ съд.
Намажете пълненото агне първо с ракията, като я втривате навсякъде. След това го залейте с останалото олио и го намажете с червен пипер, черен пипер и сол. Печете до образуване на вкусна коричка на средно силна фурна.